Maleisië Blog

Route Maleisië 3 weken

Route Maleisië 3 weken

Maleisië is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn diverse culturen, adembenemende landschappen en heerlijke keuken. Als je van plan bent om drie weken in Maleisië door te brengen, heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van het land te ontdekken. In dit artikel delen we een gedetailleerde route voor een onvergetelijke reis door Maleisië.

Dag 1-3: Kuala Lumpur

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Breng de eerste paar dagen door met het verkennen van de stad en het bezoeken van bezienswaardigheden zoals de Petronas Twin Towers, de Batu Caves en het historische Merdeka Square. Vergeet niet om ook te genieten van de lokale keuken en te winkelen in de levendige straten van Bukit Bintang.

Dag 4-6: Penang

Vanuit Kuala Lumpur reis je naar het eiland Penang, dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en heerlijke streetfood. Verken de historische stad Georgetown, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bezoek bezienswaardigheden zoals de Kek Lok Si-tempel en het Penang Hill-uitkijkpunt. Proef ook zeker de lokale specialiteiten zoals char kway teow en assam laksa.

Dag 7-10: Langkawi

Na Penang is het tijd om te ontspannen op het prachtige eiland Langkawi. Geniet van de witte zandstranden, kristalhelder water en weelderige groene landschappen. Maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden, bezoek de SkyBridge voor een adembenemend uitzicht en ontdek de onderwaterwereld tijdens een snorkel- of duikexcursie.

Dag 11-14: Borneo

Vanuit Langkawi vlieg je naar Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld. Hier kun je de prachtige natuur en wilde dieren van Maleisië ervaren. Breng een bezoek aan het Kinabalu National Park, beklim de Mount Kinabalu, maak een boottocht over de Kinabatangan-rivier om orang-oetans en neusapen te spotten, en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Sipadan Island.

Dag 15-18: Cameron Highlands

Na Borneo reis je naar de verfrissende Cameron Highlands, een gebied dat bekend staat om zijn theeplantages en koele klimaat. Verken de groene heuvels, bezoek een theeplantage en geniet van een kopje verse thee. Maak ook een wandeling door de Mossy Forest en bezoek de kleurrijke Kea Farm-markt.

Dag 19-21: Melaka

Je laatste stop is de historische stad Melaka, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken de charmante straten, bewonder de Nederlandse en Portugese architectuur en bezoek bezienswaardigheden zoals het Stadthuys en de Jonker Street Night Market. Vergeet niet om ook de lokale gerechten zoals satay celup en nyonya laksa te proeven.

Na drie weken vol avontuur en ontdekkingen is het tijd om afscheid te nemen van Maleisië. Deze route biedt een perfecte balans tussen stedelijke ervaringen, natuurlijke schoonheid en culturele hoogtepunten. Vergeet niet om flexibel te blijven en je eigen tempo te bepalen tijdens je reis. Geniet van je tijd in Maleisië!

Ook Maleisië