Maleisië Blog

3 weken Maleisië route

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en diverse reisbestemming, dan is Maleisië de perfecte keuze. Met zijn prachtige stranden, bruisende steden, weelderige regenwouden en rijke culturele erfgoed heeft dit land voor elk wat wils. In dit artikel zullen we een gedetailleerde route bespreken voor een 3 weken durende reis door Maleisië, zodat je het meeste uit je tijd daar kunt halen.

Dag 1-3: Kuala Lumpur

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Hier kun je de beroemde Petronas Twin Towers bezoeken, een wandeling maken door de historische wijk Chinatown en genieten van heerlijk eten in de vele straatstalletjes. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Batu Caves, een indrukwekkende hindoeïstische tempel in een kalkstenen grot.

Dag 4-6: Penang

Vanuit Kuala Lumpur kun je een korte vlucht nemen naar het eiland Penang. Hier kun je dwalen door de charmante straatjes van Georgetown, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Proef de heerlijke lokale gerechten, bezoek de kleurrijke tempels en maak een ritje met de beroemde Penang Hill Railway voor een prachtig uitzicht over het eiland.

Dag 7-10: Borneo

Na Penang is het tijd om de natuurlijke schoonheid van Borneo te verkennen. Vlieg naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, en maak een boottocht naar het prachtige eiland Pulau Tiga. Hier kun je ontspannen op de witte zandstranden, snorkelen in het heldere water en genieten van de rustige sfeer. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Kinabalu National Park, de thuisbasis van de hoogste berg van Zuidoost-Azië.

Dag 11-14: Cameron Highlands

Vanuit Borneo vlieg je terug naar het vasteland van Maleisië en reis je naar de Cameron Highlands. Dit gebied staat bekend om zijn weelderige theeplantages, schilderachtige landschappen en verkoelend klimaat. Maak een wandeling door de groene heuvels, bezoek een theeplantage en geniet van een kopje vers gezette thee. Vergeet niet om de aardbeienboerderijen te bezoeken en wat lokale lekkernijen te proeven.

Dag 15-18: Langkawi

Na de Cameron Highlands is het tijd om te ontspannen op de prachtige stranden van Langkawi. Dit tropische paradijs biedt wit zand, kristalhelder water en een overvloed aan watersportactiviteiten. Ga snorkelen, duiken of maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden. Verken ook de mangrovebossen en maak een ritje met de kabelbaan voor een adembenemend uitzicht over het eiland.

Dag 19-21: Melaka

Je reis eindigt in de historische stad Melaka, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de kleurrijke gebouwen en bezoek de historische bezienswaardigheden, zoals het Stadthuys en de St. Paul’s Church. Proef ook de heerlijke Peranakan-keuken, een mix van Maleisische en Chinese gerechten.

Met deze 3 weken durende route door Maleisië kun je genieten van de diversiteit en schoonheid van dit prachtige land. Van bruisende steden tot adembenemende natuurlijke landschappen, Maleisië heeft het allemaal. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Ook Maleisië