Maleisië Blog

Maleisië 2 weken

Maleisië 2 weken

Maleisië is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat veel te bieden heeft aan reizigers. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, prachtige stranden, rijke culturen of heerlijk eten, Maleisië heeft het allemaal. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Maleisië van 2 weken, waarbij we de hoogtepunten van het land verkennen.

Dag 1-3: Kuala Lumpur

Je reis begint in de bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Hier kun je de beroemde Petronas Twin Towers bewonderen, een bezoek brengen aan de Batu Caves en genieten van de lokale keuken in de straat Jalan Alor. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de kleurrijke wijk Chinatown en een bezoek te brengen aan de prachtige Nationale Moskee.

Dag 4-6: Penang

Na een paar dagen in Kuala Lumpur is het tijd om naar het eiland Penang te reizen. Penang staat bekend om zijn rijke geschiedenis en heerlijke street food. Breng een bezoek aan Georgetown, de hoofdstad van Penang, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes vol met koloniale gebouwen en street art. Vergeet niet om de beroemde Penang Laksa te proeven, een lokale specialiteit.

Dag 7-9: Borneo

Vanuit Penang kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld. Borneo staat bekend om zijn prachtige regenwouden en unieke flora en fauna. Breng een bezoek aan het Kinabalu Park, de thuisbasis van de hoogste berg van Maleisië, Mount Kinabalu. Maak ook een boottocht over de Kinabatangan-rivier, waar je wilde orang-oetans, neusapen en vele andere diersoorten kunt spotten.

Dag 10-14: Langkawi

Na een avontuurlijke tijd op Borneo is het tijd om te ontspannen op het prachtige eiland Langkawi. Langkawi staat bekend om zijn witte zandstranden, turquoise wateren en weelderige groene landschappen. Geniet van de zonsondergang op het beroemde Pantai Cenang-strand, maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden en bezoek de SkyBridge voor een adembenemend uitzicht over de archipel.

Na 2 weken vol avontuur, cultuur en ontspanning is het tijd om afscheid te nemen van Maleisië. Het land heeft zoveel te bieden dat je waarschijnlijk nog lang niet alles hebt gezien. Maar hopelijk heb je een geweldige tijd gehad en ben je geïnspireerd om in de toekomst terug te keren naar dit prachtige land.

Ook Maleisië