Maleisië Blog

100 Maleisië: Een Overzicht van de Mooiste Plekken om te Bezoeken

Maleisië is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn diverse cultuur, adembenemende landschappen en bruisende steden. Met zijn rijke geschiedenis en unieke mix van etnische groepen, is Maleisië een fascinerende bestemming voor reizigers van over de hele wereld. In dit artikel zullen we 100 geweldige plekken in Maleisië verkennen die je niet mag missen tijdens je reis.

1. Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, is een moderne metropool vol met indrukwekkende wolkenkrabbers, bruisende markten en historische bezienswaardigheden. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is de Petronas Twin Towers, die ooit de hoogste gebouwen ter wereld waren. Andere hoogtepunten zijn de Batu Caves, de Kuala Lumpur Tower en de kleurrijke wijk Chinatown.

2. Penang

Penang, ook wel bekend als het “Voedselparadijs van Maleisië”, is een eiland dat bekend staat om zijn heerlijke streetfood en historische charme. Georgetown, de hoofdstad van Penang, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn goed bewaarde koloniale architectuur. Verken de smalle straatjes, bewonder de muurschilderingen van Ernest Zacharevic en proef de lokale specialiteiten zoals char kway teow en laksa.

3. Langkawi

Langkawi is een archipel van 99 eilanden in de Andamanse Zee en staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige jungles en kristalhelder water. Het eiland Pulau Langkawi is het grootste en meest ontwikkelde eiland van de archipel en biedt een scala aan activiteiten, zoals snorkelen, duiken, kajakken en het verkennen van de mangroves. Vergeet niet om de kabelbaan naar de top van de Gunung Mat Cincang te nemen voor een adembenemend uitzicht over de archipel.

4. Borneo

Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld en is verdeeld tussen Maleisië, Indonesië en Brunei. Het Maleisische deel van Borneo, bekend als Oost-Maleisië, is de thuisbasis van enkele van de meest ongerepte regenwouden ter wereld en een overvloed aan wilde dieren, waaronder orang-oetans, neusapen en neushoornvogels. Maak een trektocht door het Bako National Park, ga op zoek naar orang-oetans in het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre en ontdek de prachtige duikplekken rondom Sipadan Island.

5. Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een heuvelachtig gebied in het midden van Maleisië en staat bekend om zijn koele klimaat, uitgestrekte theeplantages en weelderige groene landschappen. Maak een wandeling door de theeplantages, bezoek een aardbeienboerderij, geniet van een traditionele afternoon tea in een van de koloniale theehuizen en ontdek de kleurrijke bloemen in de Kea Farm-markt.

6. Taman Negara

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld en biedt een unieke kans om de ongerepte natuur van Maleisië te ervaren. Maak een boottocht over de rivier de Tembeling, maak een wandeling over de Canopy Walkway voor een spectaculair uitzicht op de jungle, ga op zoek naar wilde dieren zoals olifanten en tijgers en leer meer over de inheemse stammen die in het gebied wonen.

7. Melaka

Melaka, ook wel bekend als Malakka, is een historische stad aan de westkust van Maleisië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken het historische centrum van de stad, dat een mix is van Portugese, Nederlandse en Britse invloeden, bezoek het Stadthuys en de St. Paul’s Church en geniet van de lokale keuken in Jonker Street.

8. Perhentian Islands

De Perhentian Islands zijn een paradijs voor strandliefhebbers en snorkelaars. Deze prachtige eilanden, gelegen aan de oostkust van Maleisië, bieden witte zandstranden, turquoise wateren en kleurrijke koraalriffen. Ga snorkelen of duiken om het prachtige onderwaterleven te ontdekken, ontspan op het strand en geniet van de rustige sfeer van deze tropische eilanden.

9. Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is de hoofdstad van de staat Sabah in Oost-Maleisië en is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers. Beklim de berg Kinabalu, de hoogste berg van Maleisië, maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park en bezoek de kleurrijke Gaya Street-markt.

10. Tioman Island

Tioman Island is een van de meest populaire eilanden van Maleisië en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en levendige koraalriffen. Ga snorkelen of duiken om het kleurrijke onderwaterleven te ontdekken, maak een wandeling door de weelderige jungle en geniet van de ontspannen sfeer van dit tropische paradijs.

Maleisië heeft zoveel te bieden aan reizigers, van bruisende steden tot ongerepte natuur en prachtige stranden. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, avontuur of ontspanning, Maleisië heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om deze 100 geweldige plekken in Maleisië toe te voegen aan je reisroute voor een onvergetelijke ervaring.

Ook Maleisië